Fredagen den 27 november 2020

Publicerad 2020-08-27

Barndansinfo hösten 2020

Här är Heidi Palmus (ansvarig juniorledare) info till Knattedansare, Danslek och Dans och rytmik den 24.8.2020

Hej allesammans,

Efter en riktigt underlig vår och sommar håller hösten på och köras igång på HUF och mina förhoppningar är ju att vi kan dansa så normalt som möjligt under hösten! 
Situationen är ny för oss alla och vi är alla lika ovetande så kanske det tröstar en aning…
 
Jag hoppas innerligt att alla barn kommer att hänga kvar ännu under året och råkar man ha kompisar/grannar/bekanta som är intresserade så önskar jag dem hjärtligt välkomna med i vår ”lågtröskel”-hobby! Blir det för tufft med övningar alla veckor, kom varannan vecka…eller kom med förslag hur vi och ni får det bästa av detta!
 
Nytt för hösten är att:
  • Höstens övningar kör igång måndag 7.9 enligt schemat nedan.
 
  • Måndagens barngrupper är för tillfället bara två st. Danslek 1-2 (ca 3-5 åringar) och Dans och Rytmik 1 (ca 6-9 åringar). Övningstiderna är följande: Danslek kl.17-17.40 och Dans och Rytmik kl.18-19. Ifall du tidigare deltagit i Knattedans och önskar få fortsätta dansa med ditt barn, är du hjärtligt välkommen till Danslek-gruppen måndagar kl.17. I den gruppen tränar de lite äldre barnen att vara en lektion utan en förälder men de minsta får gärna ha en förälder som hjälp och stöd. Detta är en ny grej för i år, så hoppas det finns ngn av Knattarna som vill och vågar komma och vara ”provkanin”. Om du är osäker till vilken grupp ditt barn tillhör, tag kontakt så funderar vi tillsammans.
 
  • Övningstiderna är lite justerade enligt rekommendationer och vi önskar att man undviker vistelse i föreningshuset i onödan, vill man vänta inomhus, får man gå ner och vänta. En av oss ledare kommer att finnas i tamburen före övningarna och tar emot barnet så att ni får och kan bara lämna barnet i tamburen.  
 
  • När barnen klätt av sig och bytt om, går man och tvättar händerna och går och väntar i ”matsalen”, jag hämtar barnen från matsalen. Från salen går man raka vägen ut till tamburen. Försök komma i tid!
 
  • Jag kommer att skapa en WhatsApp-grupp till båda grupperna skilt som jag vill att alla använder när barnet INTE är på väg på en övning. På detta sätt garanterar vi att vi har folk på övningar och ingen behöver känna sig att man kommit i onödan. Ifall du inte har eller vill använda WhatsApp, meddela det då till mig! Då sköter vi kontakten på ett annat sätt! 
 
  • Ifall ert barn slutat dansa och ni inte mera vill ha information, meddela då snarast! Jag utgår från att ha dansare i bägge grupper och hoppas innerligt att vi dessutom trots omständigheterna får med nya dansare! 
 
 
Som övrigt önskar jag att vi får ett roligt dans- och musikår trots omständigheterna. Jag tänker inte i detta mail upprepa allt det där med hygien som ni redan hört och läst 1000 ggr. NI vet hur man skall fungera!!! Mera info om föreningens verksamhet och rekommendationer kommer i Föreningens höstbrev som ordförande, Gun, skickar er alla inom kort! 
 
HA det gott allihopa, hoppas vi ses om två veckor på HUF!! Och hjälp oss gärna att dela information om oss till vänner och bekanta!
Kolla också föreningens hemsida www.huf.fi!
 
Danshälsningar,
Heidi
040 539 1884