Fredagen den 27 november 2020

Publicerad 2020-08-27

Dans och rytmik 2 - Dansinfo hösten 2020

Här är Heidi Palmus (ansvarig juniorledare) info till Dans och rytmik 2 den 24.8.2020

Hej allesammans,

Efter en riktigt underlig vår och sommar håller hösten på och köras igång och mina förhoppningar är ju att vi kan dansa så normalt som möjligt under hösten! 
Situationen är ny för oss alla och vi är alla lika ovetande så kanske det tröstar en aning…
 
Jag hoppas innerligt att alla ungdomar kommer att hänga kvar ännu under året! Blir det för tufft med övningar alla veckor, kom varannan vecka…eller kom med förslag hur vi får det bästa av detta!
 
Nytt för Dans och rytmik 2 denna höst är att:
  • Övningstiden är SÖNDAGAR KL.17.30-19.30, denna ändring med tanke på ungdomarnas välmående och ork! De har varit väldigt trötta alltid på torsdagskvällarna så jag har upplevt att det inte är den bästa övningstiden för dessa aktiva ungdomar! Vi börjar övningarna INKOMMANDE SÖNDAG, 30.8, KL.17.30-. Den första övningen används att kartlägga läget, planera verksamheten utgående ungdomarna och av dem själva, så ALLAS närvaro behövs för att allas åsikt skall bli hörd!!! Och klart skall vi ju ta en liten svängom också...
 
  • Man SKALL meddela sin närvaro/frånvaro till övningar med att svara på Nimenhuuto ”IN” eller ”OUT”. En dylik anmälning används av de flesta idrottsföreningar, nu även Huffen. Jag strävar efter att använda  Nimenhuuto även som en informationskanal till er alla. Mitt mål är också att kort skriva i förväg vad som kommer att tränas på övningen. Ni alla föräldrar har fått en inbjudan att godkänna Nimenhuuto. Jag har INTE nu lagt in barnens e-postadresser eftersom jag inte har såna. SÅ ni behövs som medlare i detta. Ifall Nimenhuuto frågar efter en gruppkod så är det: HUF1906 och gruppen heter HUF - Dans och rytmik 2. Jag är lite grön själv med hela systemet så även jag håller på och övar in mig till det…men med detta system vill jag garantera att vi har dansare och musiker på övningar och ingen behöver känna sig att man kommit i onödan. Hoppas vi får det och fungera tillsammans! 
 
  • De ungdomar som spelar ett instrument, skall ha instrumenten med åtminstone på de flesta övningar (meddelas via Nimenhuuto). Övningarna kommer att ha ett starkare betoning på sambandet mellan musik, rytmik och dans vilket betyder att de som spelar ett instrument, kommer också ibland att öva låtar som vi dansar till. De som inte spelar ett instrument, kommer att få träna med djembe-trumma eller jobbar med kroppsrytmer och rytmik av olika slag. SÅ övningarna kommer ytterst sällan att vara endast dansträning i två timmar. 
 
Som övrigt önskar jag att vi får ett roligt dans- och musikår trots omständigheterna. Jag tänker inte i detta mail upprepa allt det där med hygien som ni redan hört och läst 1000 ggr. NI vet hur man skall fungera!!! Det viktigaste från föreningens sida är att vi önskar att man vistas så LITE som möjligt inne på HUF, så ni föräldrar får gärna gå till nedre våningen eller ut under övningstiden. Mera info om föreningens verksamhet och rekommendationer kommer i Föreningens höstbrev som Gun skickar er alla inom kort! 
 
HA det gott allihopa, hoppas vi ses inkommande söndag på HUF!! Och kom ihåg att gå godkänna Nimenhuuto!!!
 
Danshälsningar,
Heidi
040 539 1884