Fredagen den 20 september 2019

Publicerad 2019-09-02

Heidis höstbrev till juniorerna

Heidi Palmus höstbrev, augusti, om höstens verksamhet för juniorerna

Hej både nya och gamla dansare,                         Augusti 2019         

 Heidis höstbrev i pdf-format

Äntligen är det dags att på riktigt sätta igång med höstens dansverksamhet. 
Jag önskar alla nya och gamla dansare med föräldrar hjärtligt välkomna med i verksamheten och jag hoppas vi får ett fint dansår igen med många roliga grejer. 
 
Vi börjar hösten måndag 2.9 enligt schemat. Och torsdagsgruppen börjar 29.8. 
 
I år kommer vi att ha totalt  fem olika grupper för barndans i föreningen, på MÅNDAGARNA övar 
Danslek 1 (ca 3-4 år) kl.17-17.35
Danslek 2 (ca 5-6 år) kl.17.45-18.30 
Dans och rytmik 1 (ca 7-9 år). 
 
TORSDAGAR övar
Knattedansarna (0-2/3 åringar + vuxen) kl.16.15-16.45
Dans och rytmik 2 (9-14 år à) kl.18-19.30
 
Vi som kommer att jobba med era barn är: 
Heidi Palmu (ansvarig danslärare), 
Maria (Ia) Enoksson, Emma Småros, 
Malena Ahlroos och 
Ida Sahlin. 
Som spelman kommer vi ibland att ha Marcus Blomberg. 
Vi kommer knappast alla vara närvarande alla gånger men nu i början siktar vi på att finnas där så att barnen lär känna oss alla. 
 
Ifall ni har frågor eller funderingar kring verksamheten så får ni gärna vara i kontakt med Heidi (heipalmu@mac.com, 040 539 1884) eller föreningens ordförande Gun Grann (gun.grann@huf.fi, 0400 649 787).
 
Ifall ni inte har tidigare eller nu i höst fyllt i ett kontaktuppgiftspapper så önskar jag att ni gör det snarast och returnerar till ngn av ledarna under en övningskväll (man får blanketter av oss ledare och det finns vid anslagstavlan i matsalen. Detta för att vi skall få alla registrerade i vår medlemsregister och på detta vis ha rätta kontaktuppgifter till alla. 
 
Jag kommer att kontakta er främst via e-post och/eller WhatsApp/textmeddelande.
 
Innehållet i de två danslekgrupperna består av dans i lekform, vi leker oss fram och samtidigt övar dansens grundelement som hoppa, springa, gå, galoppera, krypa, snurra, åla, röra sig till musik, träna olika formationer och fattningar träna att fungera i grupp och finnas med som en i gruppen. 
 
I den första gruppen tränar vi också att ”våga” vara utan föräldern under danstimmen. För en del går det snabbare och för en del tar det mera tid. Vi ska ge barnet den tid hen behöver men vi skall dock försöka uppmuntra dem till att våga vara i salen ensam med oss ledare. En mycket viktig del av danstimmen är att jag som ledare skall försöka skapa en så trygg och varm dansmiljö som möjligt så att alla känner sig trygga och bekväma i gruppen.
 
Danslek 2  är egentligen fortsättning för Danslek 1, barnen är lite längre hunna i sin motoriska utveckling och därför tränar vi nya rörelsesätt och danserna blir lite mera avancerade. Övergångarna från en grupp till en annan grupp handlar alltid inte om åldern utan också om social, mental och motorisk mognad. I Danslek 2 skall barnet redan klara av att finnas i salen ensam utan en vuxen. 
 
I Dans och rytmik gruppen ligger betoningen i dansträning, mera avancerad stegutlärning, rytmik som en del av dansen mm. Dans och rytmik 1 fungerar som följetång på Danslek. Innehållet blir mera dansspecifik och vi tränar dansteknik. Rytmiken blir lite mera avncerad än vad den varit tidigare. Mycket att focuset i alla grupper ligger dock i gruppsammanhållningen och i övningarna att göra saker och ting tillsammans med andra. 
 
Mera om innehållet berättar jag gärna under höstens FÖRÄLDRATRÄFF.
 
Förra hösten inledde barnens/ungas musikgrupp sin verksamhet. Gruppen kommer att fortsätta och träffas varannan (udda veckor) torsdag kl.17-17.45 för att spela tillsammans bl.a. låtar som vi dansar under övningarna. Tanken med gruppen är att barnen får spela tillsammans utan större krav. För att delta i gruppen kräver att man behärskar sitt eget instrument. Mera info om gruppen fås av Marcus Blomberg (dansmarcus@gmail.com) som tillsammans med Anders Backman kommer att hålla i trådarna för gruppen. SÅ ifall ni har barn som spelar ngt instrument är det bara att hänga med i gruppen (även syskon och spelande föräldrar är välkomna med).
 
Under sommaren har det igen hänt en hel del på Huffen, golvet i salen, matsalen och tamburen är förnyade, ny luftombytesmaskin är installerad, väggar är målade, tak förnyade mm. Det nya golvet i salen och matsalen är mycket känsligt för skråmor mm. vilket betyder att det är TOTALT FÖRBJUDET ATT GÅ IN MED YTTERSKOR I SALEN OCH MATSALEN. Dessutom skor som ger svarta streck efter sig är förbjudna.  Tamburen har blivit lite mindre p.g.a. den stora luftombytesapparaten, detta betyder att vi kommer att ha trångt i tamburen under måndagarna då en grupp byts till en annan grupp. Men jag tror att med samarbete och flexibilitet fixar vi det nog!
 
Ni får väldigt gärna sprida info om verksamheten till era vänner och bekanta, dagisar, klubbar mm. alla som vill ryms nog med! Ju flera vi är desto roligare har vi det! 
 
Ifall ert barn inte mera är med i verksamheten så önskar jag att ni meddelar det åt mig och/eller Gun Grann.
 
Nu ännu till höstens datum, som ni vet, undviker jag onödig mail-terror men sätter ibland lite påminnelse per mail. Spara därför detta brev eftersom här finns höstens viktiga datum uppksrivna! Alla ändringar, detta brev samt datum finns också inskrivna på föreningens hemsida www.huf.fi
 
Som bilaga finns en liten reklam om barnverksamheten, ni får väldigt gärna dela den på sociala medier, hänga upp på dagisår/klubbar, butiker mm. All marknadsföring är hemåt! Tack för hjälpen!
Hör av er om ni undrar över någonting!
 
 
Danshälsningar,
Heidi, Ia, Emma, Malena och Ida
 
 
Här ännu några viktiga datum för hösten att lägga in i kalendern redan nu.
 
TO 29.8        Första övning Dans och rytmik 2 
 
MÅ 2.9          Första övning Danslek 1 och 2 och Dans och rytmik 1
 
LÖ 7.9           Huffens barn och vuxna uppträder på Hagadagen vid Haga torg ca kl.11.00 (träff kl.10.45 vid Haga torg för de som uppträder, alla får vara med).Meddela ifall ditt barn vill komma med. Civila kläder! 
 
TO 12.9        Första träff för Musikgruppen kl.17-17.45
 
TO 12.9        FÖRÄLDRATRÄFF för Dans och rytmik 2 à vi kommer att behandlaBarnlek 2020 (vi börjar tillsammans med barnen men fortsätter bara vi vuxna). 
 
LÖ 14.9        PYSSELDAG kl.10à inför Julbasaren, i huvdsak för Barnlek-resenärerna men andra får gärna hänga med. Förbereder och tillverkar hantverk/pyssel för basaren. 
 
Må 23.9        FÖRÄLDRATRÄFF Danslek 1 kl.17.30-17.45Danslek 2/Dans och rytmik 1 kl.18.15-18.30. 
Jag träffar gärna er alla föräldrar och berättar lite om verksamheten vi håller på med, hoppas ngn av föräldrarna kan närvara. Som ni ser så tar vi det kort och koncist!
 
SÖ 13.10      SKÖRDEFEST  kl.13-15, Dans och rytmik 2 ordnar en skördefest med mat och program. Intäkterna går till deras resa till Sverige sommaren 2020. Alla hjärtligt välkomna med! Skild info kommer senare!
 
TO 17.10      HÖSTLOV, ingen dans.
 
LÖ 2.11        Föreningens traditionella Ljusstöpning. Hela familjen kan delta, anmälningar på anslagstavlan på Huffen senast 31.10.
 
MÅ 18.11     PEPPARKAKSBAKNING kl.17-18.30 – ta med egen kavel, föklädeoch några former (kom ihåg att sätta namn på), vuxna får väldit gärna vara med och hjälpa till. Pepparkakorna bjuds på julfesten måndag 2.12.
 
SÖ 24.11      JULBASAR kl.11-14 på Huffen. Man får gärna bidra med bakverk, hantverk, lotterivinster, julrealterade loppissaker mm. 
 
MÅ 25.11     GENREP inför julfesten kl.17.30-18, Danslek 1 och 2 tillsammans. Dans och rytmik 1 kl.17.30-18.15. OBS! tiden
 
MÅ 2.12       FAMILJEJULFEST på Lärkan. Festen (programmet) börjar kl.17.30-ca 19. ALLA BARNGRUPPER STÅR FÖR UPPVISNINGSPROGRAMMET, Tema: jul. Alla dansare skall vara på plats senast kl.17.15. Det blir lucia, uppvisning, gemensam dans med både unga och gamla och julgubbe. Föreningen bjuder på ngt smått och gott. Anmälningar till anslagstavlan senast må 25.11(anmäl antal barn och vuxna). Julfesten avslutar höstterminen. 
 
TO 9.1            VÅRENS FÖRSTA ÖVNING, Dans och rytmik 2
 
MÅ 13.1         VÅRENS FÖRSTA ÖVNING, Danslek 1 och 2 och Dans och rytmik 1