Onsdagen den 19 december 2018

Publicerad 2018-08-24

Heidis hösthälsning till juniorerna

Huffens ansvariga barnledare Heidi Palmus hösthälsning 23.8.2018:

Tryck här för att få i pdf-format

Hej både nya och gamla dansare,

Äntligen är det dags att på riktigt sätta igång med höstens dansverksamhet. Jag önskar alla nya och gamla dansare med föräldrar hjärtligt välkomna med i verksamheten och jag hoppas vi får ett fint dansår igen med många roliga grejer. 

 

Vi börjar hösten redan inkommande måndag 27.8 enligt schemat. Och torsdagsgruppen börjar 30.8. Vi har totalt fyra olika grupper för barndans i föreningen, på MÅNDAGARNA övar Danslek 1 (ca 3-4 år) kl.17-17.35 och Danslek 2 (ca 5-7/8 år) kl.17.45-18.30. Knattedansarna (0-2/3 åringar + vuxen) dansar numera på TORSDAGAR kl.16.15-16.45 likaså Dans och rytmik (8 år à) övar numera på TORSDAGARNA kl.18-19.30.

 

Vi som kommer att jobba med era barn är: Heidi Palmu (ansvarig danslärare), Maria (Ia) Enoksson, Emma Enoksson, Emma Småros, Malena Ahlroos och Ida Sahlin. Som spelman kommer vi ibland att ha Marcus Blomberg. Vi kommer knappast alla vara närvarande alla gånger men nu i början siktar vi på att finnas där så att barnen lär känna oss alla. Ifall ni har frågor eller funderingar kring verksamheten så får ni gärna vara i kontakt med Heidi (heipalmu@mac.com, 040 539 1884) eller föreningens ordförande Gun Grann (gun.grann@huf.fi, 0400 649 787).

 

Ifall ni inte har tidigare eller nu i höst fyllt i ett kontaktuppgiftspapper (finns med här som bilaga) så önskar jag att ni gör det snarast och returnerar till ngn av ledarna under en övningskväll. Detta för att vi skall få alla registrerade i vår medlemsregister och på detta vis ha rätta kontaktuppgifter till alla. Jag kommer att kontakta er främst via e-post och/eller WhatsApp/textmeddelande. 

 

Innehållet i de två danslekgrupperna består av dans i lekform, vi leker oss fram och samtidigt övar dansens grundelement som hoppa, springa, gå, galoppera, krypa, snurra, åla, röra sig till musik, träna olika formationer och fattningar träna att fungera i grupp och finnas med som en i gruppen. I den första gruppen tränar vi också att ”våga” vara utan föräldern under danstimmen. För en del går det snabbare och för en del tar det mera tid. Vi ska ge barnet den tid hen behöver men vi skall dock försöka uppmuntra dem till att våga vara i salen ensam med oss ledare. En mycket viktig del av danstimmen är att jag som ledare skall försöka skapa en så trygg och varm dansmiljö som möjligt så att alla känner sig trygga och bekväma i gruppen. 

 

Danslek 2  är egentligen fortsättning för Danslek 1, barnen är lite längre hunna i sin motoriska utveckling och därför tränar vi nya rörelsesätt och danserna blir lite mera avancerade. Övergångarna från en grupp till en annan grupp handlar alltid inte om åldern utan också om social, mental och motorisk mognad. I Danslek 2 skall barnet redan klara av att finnas i salen ensam utan en vuxen. I Dans och rytmik gruppen ligger betoningen i dansträning, mera avancerad stegutlärning, rytmik som en del av dansen mm. Mera om innehållet berättar jag gärna under höstens FÖRÄLDRATRÄFF.

 

Nytt för i år är en musikgrupp för spelande barn och unga. Gruppen kommer att träffas varannan torsdag kl.17-17.45 för att spela tillsammans bl.a. låtar som vi dansar under övningarna. Tanken med gruppen är att barnen får spela tillsammans utan större krav. För att delta i gruppen kräver att man behärskar sitt eget instrument. Mera info om gruppen fås av Marcus Blomberg (dansmarcus@gmail.com) som tillsammans med Anders Backman kommer att hålla i trådarna för gruppen. SÅ ifall ni har barn som spelar ngt instrument är det bara att hänga med i gruppen (även syskon är välkomna med).

 

Viktiga datum för hösten finns på det andra bladet!

 

Hör av er om ni undrar över någonting!

Danshälsningar,

Heidi, Ia, Emma, Emma, Malena och Ida

 

Här ännu några viktiga datum för hösten att lägga in i kalendern redan nu. 

 

MÅ 27.8          Första övning Danslek 1 och 2

TO 30.8        Första övning Dans och rytmik àVI HAR INTE TILLGÅNG TILL SALEN SÅ VI ÄR UTE OCH I NEDRE VÅNINGEN!

LÖ 1.9           Huffens barn och vuxna uppträder på Hagadagen vid Haga torg kl.11.15 (träff kl.10.45 vid Haga torg för de som uppträder, alla får vara med).

MÅ 10.9       Heidi är borta, Emma och Emma håller övningarna

TO 13.9        Första träff för Musikgruppen kl.17-17.45

Må 24.9        FÖRÄLDRATRÄFFunder tiden barnen dansar. Danslek 1 kl.17-17.30Danslek 2 kl.17.45-18.30.Jag träffar gärna er alla förlädrar och berättar lite om verksamheten vi håller på med, hoppas ngn av föräldrarna kan närvara.

LÖ 10.11      Föreningens traditionella Ljusstöpning. Hela familjen kan delta, anmälningar på anslagstavlan på Huffen senast 5.11.

MÅ 19.11     PEPPARKAKSBAKNING kl.17-18.30– ta med egen kavel, fökläde och några former (kom ihåg att sätta namn på), vuxna får väldit gärna vara med och hjälpa till. Pepparkakorna bjuds på julfesten följande måndag.

MÅ 26.11     FAMILJEJULFEST på Lärkan. Festen är kl.17.30-ca 19. Det blir lucia, uppvisning, gemensam dans med både unga och gamla och julgubbe. Föreningen bjuder på ngt smått och gott. Anmälningar till anslagstavlan senast må 19.11(anmäl antal barn och vuxna). Julfesten avslutar höstterminen.

MÅ 7.1            VÅRENS FÖRSTA ÖVNING