Fredagen den 29 mars 2024

Huffen - HUF - Huffen

 


Kort om Haga Ungdomsförening (Huffen)

 

Vår förening, Huffen, grundades år 1906 och arbetar för att befrämja den finlandssvenska kulturen och bevara gamla kulturtraditioner. Huvudverksamheten ligger idag på folkdans och olika pardanser (schottis, vals, polka, fox, bugg etc). För tillfället har vi sju olika grupper som sysslar med dans, varav fyra stycken för barn och ungdomar samt tre grupper för vuxna. För de yngsta är huvudpunkten på övningarna sånglekar, dans och rytmik samt fungerande i grupp.

Vi ordnar årligen även åtminstone följande evenemang för våra medlemmar: sillis på första maj, olika fester (t.ex. kräftskiva och ost- och vinkväll), städtalko, hela föreningens gemensamma utflyktsdag, ljusstöpning och gemensam julfest för stora och små. Utöver detta deltar vi i dansfester och kurser som ordnas både i Finland och övriga Norden. Denna sommar hade vi en barngrupp på 25 personer som åkte till en vecka till BARNLEK i Lerum, Sverige. Sommaren 2024 är siktet på NORDLEK, som är ett dansevenemang för främst vuxna/unga, denna gång i Arendal, Norge.

Verksamheten försiggår i vårt eget föreningshus på adressen Haga Sportväg 5. På vardagarna under dagtid fungerar Haga Lekis i vårt hus. Att ha ett eget hus gör det möjligt för oss att organisera verksamheten enligt en tidtabell som passar medlemmarna. I dagens läge har vi regelbunden verksamhet varje kväll från måndag till torsdag. All verksamhet går på svenska.

Vi har ett digert förråd med folkdräkter, vilket betyder att du absolut inte behöver ha en egen dräkt, om du vill vara med och uppträda, eller annars delta i dansevenemang (vi övar och dansar i huvudsak i helt vanliga kläder).

Välkomna med i Huffens verksamhet!

Hoppas just du blev intresserad! Följ oss gärna både på Fb och Ig på namnet Haga ungdomsförening. 

Eventuella förfrågningar  riktas till


Marika Törnblom,
ordförande
Tel 04577313130
e-post förnamn.efternamn@icloud.com

Föreningslokalen (Haga Sportväg 5) sedd från Haga Sportväg